Procedura de reclamatii
Firma S.V.I.S. Trade SRL Arad, Calea Aurel Vlaicu, Bloc A8, Scara B, Etaj III, Apartament 32
(Denumite în continuare "Vânzător")
Date de contact:.Arad, Calea Aurel Vlaicu, Bloc A8, Scara B, Etaj III, Apartament 32, email svisro@svistrade.com sau svisro1@svistrade.com.
Tel: 0357 413 200
Procedura Contestatiilor reglementează, în conformitate cu legislatia în general, cu caracter obligatoriu, în vigoare, precum si conditiile generale de afaceri ale vânzătorului la domeniul de aplicare al consumatorului, conditiile si modul de aplicare a răspunderii produsului în vânzarea de bunuri în magazine, inclusiv informatii cu privire la cazul în care acestea pot solicita si obtine garantia reparatiei. Această procedură a plângerilor anexată la conditiile generale de afaceri ale vânzătorului către consumator este utilizată numai în legătură cu acesti termeni generali si conditii pentru consumatori si numai în relatiile contractuale guvernate de acestea.
I. Dispozitii introductive
1. Vânzătorul restituie cumpărătorului produsul achizitionat (denumit în continuare "mărfuri") la cantitatea convenită, calitatea si designul. În cazul în care există calitate si performantă aranjamente pentru a satisface vânzătorului în calitate si un design adecvat pentru scopul evident din contract; în caz contrar, în scopul obisnuit.
2. Cumpărătorul examinează bunurile cât mai curând posibil după primire (la vânzare self-service, după plata pretului de achizitiei) si se asigură de calitătile si cantitătile sale.
II. Răspunderea vânzătorului
1. Vânzătorul este responsabil că bunurile în momentul livrării nu prezintă defecte. În special, vânzătorul este răspunzător că, atunci când cumpărătorul a luat bunurile:
a) bunurile au calitătile pe care părtile au convenit, precum si in absenta unui acord, acele proprietăti care vânzătorul sau producătorul a descris sau care se asteaptă cumpărătorii cu privire la natura mărfurilor si se bazează pe publicitate care le transporta,
b) bunurile sunt adecvate scopului care pentru utilizarea sau vânzarea de listele sale pentru care sunt utilizate în mod normal bunurile de acelasi tip
c) mărfurile corespund calitătii sau punerea în aplicare a esantionului sau sablonul convenit, în cazul în care acesta a fost de calitate sau performantă determinată în conformitate cu esantionul sau modelul convenit,
d) mărfuri în cantitate, măsură sau greutate,
e) mărfurile respectă cerintele legale.
2 În cazul în care se determina un defect în termen de ?ase luni de la preluare, se presupune că mărfurile erau defecte în momentul preluării.
III. Drepturile de executare defectuoasă
1. Cumpărătorul are dreptul de a-si exercita dreptul defectului, care apare în produsele de consum pe parcursul celor douăzeci si patru de luni de la primirea de bunuri. (În cazul în care pentru a vinde marfa pe ambalaj, instructiunile atasate la mărfurile sau în publicitate, în conformitate cu alte legi specifică perioada în care pot fi utilizate mărfuri, dispozitiile unei garantii de calitate -.. A se vedea articolul IV de mai jos)
2. Paragraful precedent nu se aplică:
a) mărfurile vândute la un pret mai mic pentru un defect pentru care a fost negociat pretul mai mic,
b) privind uzura cauzată de utilizarea sa comună,
c) în cazul mărfurilor cu defect de utilizare sau de uzură care mărfurile ar trebui să preia cumpărătorului,
d) în cazul în care se constată că natura lucrurilor (bunuri).
3. Întrebati dacă sunt solicitate de către cumpărător, vânzătorul va confirma în scris, în ce măsură si pentru cât timp durează obligatiile în cazul unei executări defectuoase. Vânzătorul are obligatia de executare defectuoasă, cel putin în măsura în care obligatia producătorului de executare este necorespunzătoare. Confirmarea precizează numele, adresa si datele de identificare, sau alte informatii necesare pentru stabilirea identitătii sale. Cu exceptia cazului limitat de natura mărfurilor, o astfel de confirmare poate fi înlocuită cu dovada achizitionării produsului care contine informatiile de mai sus.
. 4. Atunci când caracteristicile de bunuri prevăzute la articolul II.1 cumpărător poate cere, de asemenea, livrarea de bunuri noi, fara defecte, cu exceptia cazului în aceasta se datorează naturii defectului nerezonabile, dar, în cazul în care defectul afectează doar o parte a mărfurilor, cumpărătorul poate solicita o parte de înlocuire; în cazul în care acest lucru nu este posibil, se poate retrage din contract. În cazul în care, cu toate acestea, din cauza naturii defectului disproportionat, mai ales dacă se poate remedia defectul fără întârzieri nejustificate, cumpărătorul are dreptul la o cale de atac gratuit.
5. Dreptul la livrarea de produse noi sau a pieselor de schimb este cumpărătorul, chiar dacă defectul este detasabil, în cazul în care mărfurile nu se poate utiliza în mod corespunzător aparitia repetată a defectului după reparatie sau pentru un număr mai mare de defecte. În acest caz, cumpărătorul are dreptul de a anula contractul.
A 6 Cu exceptia cazului în care cumpărătorul din contract sau nu se aplică în cazul în care dreptul de a livra bunuri noi, fără defecte, înlocuirea pieselor sale sau repararea mărfurilor, poate solicita o reducere rezonabilă. Cumpărătorul are dreptul la o reducere adecvată, chiar si în cazul în care vânzătorul că el nu poate livra bunuri noi fără defecte, înlocuiti partea sau repararea mărfurilor, precum si în cazul în care vânzătorul nu reuseste să remedieze într-un termen rezonabil, sau că consumatorii de tratament au existat dificultăti considerabile.
7. Dreptul de executare defectuoasă nu apartine cumpărătorului, în cazul în care cumpărătorul de bunuri cunoscând că bunurile sunt defecte, sau în cazul în care cumpărătorul însusi a provocat defectul.
8. În cazul în care mărfurile defect de care este legat vânzătorului, iar în cazul mărfurilor vândute la un pret mai mic sau de bunuri utilizate, cumpărătorul în loc de dreptul de a face schimb bunurile dreptul la o reducere rezonabilă.
IV. Garantie de calitate
1. Garantii pentru calitate, vânzătorul este de acord că mărfurile vor fi eligibile pentru o anumită perioadă de timp pentru a fi utilizate în scopul normal sau se vor păstra proprietătile uzuale. Aceste efecte s-au arătat, de asemenea, perioada de garantie sau termenul de valabilitate a mărfurilor pe ambalaj sau în publicitate. Garantia poate fi, de asemenea, acordată unei produsele componente individuale.
A determina dacă al doilea contract de garantie si declaratii perioadă diferită de garantie, perioada dintre care cel mai lung. Cu toate acestea, în cazul în care o altă perioadă de garantie părti decât ceea ce este indicat pe ambalaj, cum ar fi termenul de valabilitate, are prioritate fată de acordul părtilor.
3. Perioada de garantie se execută de la prezentarea cumpărătorului.
4. Cumpărătorul are dreptul de garantie, în cazul în care defectul a provocat dupa trecerea pericolului de deteriorare a bunurilor la eveniment extern al cumpărătorului. Acest lucru nu se aplică în cazul în care defectul cauzat de către vânzător.
V. Aplicarea drepturilor
1. Drepturile de defecte si drepturi de garantie pentru calitatea (denumite în continuare revendicări) sunt aplicate vânzătorului, în care bunurile au fost achizitionate.
2. Vânzătorul este obligat să accepte cererea în orice loc în care este posibil, luând în considerare sortimentul de bunuri vândute sau servicii furnizate, precum si sediul social sau locul de activitate. Instrumentul ar trebui să fie operational în toată perioada de angajat absent autorizat să se ocupe de revendicări.
3. Vânzătorul este obligat să dea cumpărătorului o confirmare scrisă că cumpărătorul are dreptul de a aplica, ceea ce continutul plângerii si ce metodă de manipulare revendicarea cere cumpărătorului; si confirmarea ulterioară a datei si a metodei de solutionare a cererii, inclusiv confirmarea reparatiei si durata acesteia, sau o justificare scrisă pentru respingerea cererii.
4. Vânzătorul va decide cu privire la plângerea imediat, în cazuri complicate, în termen de trei zile lucrătoare. Această perioadă nu include un timp adecvat, în functie de tipul de bunuri sau servicii necesare pentru evaluarea de specialitate a defectului. Cereri, inclusiv eliminarea defectelor trebuie să fie solutionate fără întârzieri nejustificate, în termen de 30 de zile de la data cererii, cu exceptia cazului în care cumpărătorul si vânzătorul sunt de acord pe o perioadă mai lungă.
VI. Domeniul de aplicare al procedurii revendicărilor
1. În cazul în care un vânzător vinde bunuri către o persoană care este un antreprenor si la încheierea contractului reiese din împrejurările că, de asemenea, se aplică la achizitionarea activitătilor de afaceri ale acestor persoane (antreprenorii), în locul prevederilor Procedurii Reclamatiile se vor aplica legislatia relevantă, plângerea Prin urmare, regulamentele nu sunt aplicabile în astfel de cazuri.
VII. Dispoziţii finale
1. În cazul în care o modificare a legislatiei din care procedura de plângeri se bazează, astfel încât dispozitiile sale vor intra în conflict cu legislatia în vigoare, are asupra formulării procedurii revendicărilor fără nici o prioritate pentru o astfel de legislatie.
2. În cazul în care procedura de reclamatii este contrară termenilor si conditiilor generale ale vânzătorului către consumator prevalează tratamentul, care este în conformitate cu legislatia în vigoare în prezent, în cazul în care toate dispozitiile în linie, atunci de preferintă ajustările mentionate respectivele conditii generale de afaceri.